RDP Wrapper ile kurnazlık yapayım derken Windows 10 çöktü :( ama ! ÇÖZÜLDÜ !

Başlıklar

Win 10 Uzaktan İşlem Çağrısı Başarısız Hatası
Windows 10 rpc – RPC failed
Windows 10 kullanıcı adı şifre girdikten sonra masaüstü gelmiyor
termsrv.dll repair fix ! ÇÖZÜLDÜ !

! ÇÖZÜLDÜ !

Tahmin edeyim siz de benim gibi Windows 10 a eş zamanlı RDP yapabilmek için RDP Wrapper kullandınız ve termsrv.dll değiştirdiniz arkasından makineye açılmadı 🙁
Login oluyorsunuz ama sonra karşınıza yukarıdaki hata mesajlarından biri geliyor.
Durum böyleyse aşağıdaki çözümü uygulayabilirsiniz. Zaten araştırmalarıma göre format harici başka çözüm de yok 🙂

Bu arada safe mode a girmek için açılışta F8 e basmak F4 e basmak gibi yöntemler benim HP Elitebook da işe yaramadı sadece aşağıdaki şekilde yapabildim.

Login ekranındayken shift tuşuna basılı tutarak login ekranının altındaki butondan restart edin (shift a basmaya devam) sonra sırayla aşağıdaki resimlerdeki gibi ilerleyerek makineyi güvenli modda açın (safe mod)

Açılışta gelen ekrandan 5 e basarak güvenli mod (safe mod) da makinenizi açın.

başlat çalıştır cmd

sfc /scannow komutu ile tarama yaptırın bunun sonunda size bir hata raporu dosyası oluşturacak onu notepad ile açıp içine bakarsanız .dll hash mismatch ya da .dll corrupted mesajları görebilirsiniz şimdi gelelim bunları tamir (repair) etmeye.

CMD de bu defa

alttaki komutları sırayla çalıştırın

Dism /Online /Cleanup-Image /CheckHealth

Dism /Online /Cleanup-Image /ScanHealth

Dism /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

En son tekrar bir sfc /scannow ile tarama yapın bunun sonunda repaired…vb yazarsa problemler giderildi demektir. Bir de aşağıdaki komutlar ile yeni bir admin yetkili kullanıcı oluşturun muhtemelen eski kullanıcınızın profili bozulmuş olacak ve farklı bir hata vererek yine de açılmayak o hesapla.

net user username password /add
net localgroup administrators username /add

şimdi makineyi restart edin eski hesabınızla giriş yaparsanız ve herşey düzelmiş ise zaten sorun yok eğer giremez iseniz yeni oluşturduğunuz hesapla girin sonra C nin içinde eski kullanıcı altındaki tüm dosyaları bu yeni kullanıcı altında kopyalayın. (Bu kısmı windows profil aktarma şeklinde Google da aratabilirsiniz)

Makinenizi bu makale ile kurtarırsanız bir hayır duanızı alırım.

Mutlu Sağlıklı Günler Dilerim !!!

En Ekonomik ve Yedekli 10G/25G Fiber Çözümü Ruijie ‘de !

Bir önceki yazımda bir Layer 3 Access/Kabinet üstü (TOR) Switch modelini incelemiştik bu defa 24 Port 10G Fiber bir switch modelini inceliyoruz.

2 adet RG-S6120-20XS4VS2QXS model 24 port 10G switch aldık (şu an ki fiyatları 2K USD altında) ve bunları VSU ile tek switch gibi konfigüre ettik bu bize Cisco daki Stack yapısına benzer ancak biraz daha gelişmiş bir yedeklilik sağlamış oldu ve tek cihaz üzerinden 48 portu da bu şekilde yönetebilir hale geldik. ( Virtual Switching Unit-VSU )

VSU konfigürasyonu yapmak sadece 6-7 satır ve özel bir stack kablosu gerekmiyor herhangi bir fiber kablo ile bunu yapmak mümkün.

örnek vermek gerekirse;

Ruijie# configure terminal
Ruijie(config)# switch virtual domain 100
Ruijie(config-vs-domain)#switch 1
Ruijie(config-vs-domain)#switch 1 priority 220
Ruijie(config-vs-domain)#switch 1 description switch-1
Ruijie(config-vs-domain)# switch crc errors 10 times 20
Ruijie(config-vs-domain))#exit
Ruijie(config)#vsl-port
Ruijie(config-vsl-port)#port-member interface Tengigabitethernet 1/3
Ruijie(config-vsl-port)#port-member interface Tengigabitethernet 1/2
Ruijie(config)#exit
Ruijie#switch convert mode virtual

Sonrasında sunucularımızı yedekli bağlayıp iki switchten gelen birer kablo ile 20G yedekli (LACP, 802.3ad) bağlamak mümkün oluyor. Switchlerden biri arıza yapsa bile diğerinden yola devam ediyoruz. 10×4 -> 40G olarak bağlamak mümkün ayrıca bu yapıya (VSU) ilave switchler ekleyebiliyoruz.

interface AggregatePort 5
switchport mode trunk
switchport trunk allowed vlan only 102,106

interface TenGigabitEthernet 1/0/5
port-group 5 mode active

interface TenGigabitEthernet 2/0/5
port-group 5 mode active

AggregatePort 1 up 1 Full 20G fiber
AggregatePort 5 up 1 Full 20G fiber
AggregatePort 6 up 1 Full 20G fiber

Ruijie 6120 dökümanlarını aşağıdaki adreste inceleyebilirsiniz.

https://www.ruijienetworks.com/products/switches/core-aggregation-switches/RG-S6120-20XS4VS2QXS

Teknik konularda destek gerekirse bana ulaşabilirsiniz.

Kesintisiz Günler Dilerim.

Veri Merkezine Ruijie Switch Alınır mı ?

Ben çok araştırdım ancak Ruijie markasıyla ilgili Türkiye ‘de wifi ürünleri haricinde veri merkezi tarafında ne bir referans ve ne deTürkçe yazılmış makale bulamadım. Kaldı ki bu ürünü alıp konfigüre etmek istediğinizde yine kendi resmi sitesindeki RGOS configuration guide haricinde bir tane makale yok.

Biz bu cihazı aldık ve Bursa ‘daki veri merkezimizde denedik. Konuyla ilgilenenler için gözlemlerimi paylaşıyorum umarım birilerine fayda eder.

Cisco, Arista ya da Juniper varken bunlar yerine Ruijie alıp direkt bir veri merkezinin Core cihazı olarak konumlandırmaya tabi ki biz de cesaret edemedik ancak kenar switch olarak başladık.

Öncelikle RG-S2910XS modelini aldık ancak bu Cisco daki 2960 ve 2960S lere denk geliyor tabi fiyat olarak 1/10 oranında daha uygun olduğundan rahatça alınıp kullanılabilir tabi POE kullanacaksanız ilave ekstra power supply almayı unutmayınız. Çift power 600-1000 usd bir fiyat arası gerçekten bedava. 10 G seviyelerine hiç çıkmayacak sistemlerde kenar switch olarak çok rahat kullanılır.

Gelelim asıl ilgimi çeken model olan top of rack yani kabinet üstü swtich modeli olan RG-S5750-H bu cihaz üzerinde 48 port bakır 4 port 10G fiber 1 GB ram bulunuyor. Tüm Layer2/3 özelliklere sahip ve lisans limit yok ve evet OEM GBIC destekliyor 🙂 BGP gayet başarılı çalıştırıyor. Aynı vlan altında yüzlerce secondary IP ekleyebilirsiniz. ACL leri güzel çalışıyor ve Layer 3 routing başarılı. Portların her birinde 1 Gbps ve üstünü sürekli zorlayabilirsiniz memory ve cpu başarılı. Port-Channel, LACP, Bonding, 802.3 ad desteklemektedir Ruijie de AggregatePort olarak geçiyor.

Desteklemediği tek özellik Cisco ‘daki VPC Peer, Arista daki MLAG özelliği bunu da birebir aynı olmasa da eski stack mantığı ile VSU (Virtual Switching Unit) ile çözmüşler bu özelliği sadece denemedim bununla ilgili bilgi bir sonraki makalede…

Örnek konfigürasyon ve topoloji görmek isteyen olursa bana ulaşabilir.

İkinci el bir Juniper 3300 ya da 4200 almak yerine aynı fiyata rahatlıkla sıfır garantili çift power Ruijie RG-S5750-H alıp hemen hemen aynı performans ve özellikleri elde edebilirsiniz.

Network yöneticilerinin bir başka korkusu olan CLI dan bahsedecek olursa Ruijie CLI ve komutları inanılmaz şekilde Cisco ile birebir aynıdır 🙂

Teknik konularda destek gerekirse bana ulaşabilirsiniz.

Kesintisiz Günler Dilerim.

Yedekli Veri Merkezi Network Kurulumu !

Veri Merkezi Müşterimizin Core ve Distribution Switchleri Cisco 9300 Serilerinden kenar switchleri 48 port Mikrotik CRS 354 modellerinden tercih edildi. Tüm yapı full yedekli ve cluster olarak konfigüre edildi.

Cisco lar arasında yedeklilik için Layer 2 de VPC, Layer 3 te OSPF ve BGP yedeklilikleri mevcut. Çift ISP ile farklı POP noktalarından gelen fiberler üzerinde birbirinden farklı subnetlerimiz birbirinin yedeği olacak şekilde anonslanıyor ve aktif aktif çalışıyor + 1 fiber + 1 radyolink pasif olarak beklemede…

Kabinet üstü kenar switchlerin uplinkleri ise Mikrotik ler üzerinde 802.3ad bonding/LACP olarak yapılandırıldı.

Heartbeat ler dahil tüm bağlantılar yedekli olarak kablolandı. Yedeklilik testleri de tamamlanarak, yapı ayağa kaldırıldı.

Hayırlı olsun PENDC – Bursa…

Kesintisiz Günler Dileriz.

https://www.linkedin.com/posts/rootuz-biz_cloudcomputing-networkautomation-networksupport-activity-6789680672865828864-hjKJ

Türkiye Yerli Bulut SAAS Platformu Açılıyor !

https://www.bulutfabrikasi.com.tr/

Linux ve Açık Kaynak (Open Source) Uygulamalar Konusunda Destek ve Danışmanlık için 7/24 bize ulaşabilirsiniz.

Şirketinize Özel Kurulacak,
Türkiye ‘deki bulut altyapısında host edilen (KVKK Uyumlu)
İster Intranet ister Internet Üzerinden Erişilebileceğiniz Açık Kaynak Kullanıma Hazır Uygulamalar
Yanında Türkçe Linux/Devops/Sysops Desteği

IT Envanter Yönetimi -> Snipe IT
Zoom Yerine -> Jitsi Video Konferans
Online Eğitim -> Moodle
Google Drive Yerine -> OwnCloud, NextCloud
Müşteri Destek -> ZenDesk, OSTicket
ERP -> WebERP, SugarCRM
Takvim -> WebCalendar
WeTransfer Yerine -> Jirafeau, PsiTransfer

Devamı için marketimiz hazırlanıyor…

Türkiye ‘nin verisi Türkiye ‘deki sunucularda tutulsun diye 🙂

Her ihtiyacın bir open source karşılığı mutlaka vardır !

https://www.linkedin.com/posts/rootuz-biz_linux-ve-a%C3%A7%C4%B1k-kaynak-open-source-uygulamalar-activity-6762288815441772544-HAWS

Bursa’nın En Büyük Veri Merkezi Açılıyor !

Tabi ki tüm cihazlar ve altyapı full yedekli olarak tasarlandı.
Veri Merkezi Çift ISP olarak çalışacak Vodafone ve Turkcell gücünü birleştirerek farklı POP lardan gelen 3 ana fiber omurga + 1 Radyolink ile beslenecek.
İsteyen müşteriler kendi ASN ile BGP anonslarını yapabilecekler.
Özellikle DNS Server ve CDN kurmak isteyen müşterilerin tercih etmek isteyeceği çift servis sağlayıcılı altyapı sayesinde her iki operatör müşterileri de kendi omurgaları üzerinden diğer ISP üzerinden geçmeden en hızlı şekilde veri merkezine ulaşacaklardır.
Ayrıca merkez çatısına ve bina arkasındaki arsaya kurulan güneş panelleri ile kendi elektriğini üretecek.
Sadece ESX değil tüm sanallaştırma altyapıları, Proxmox, Openstack sanal storage CEPH ve her tür Load Balancer, Cluster, HA topolojiler, Container teknolojileri Docker, LXC, LXD …vb konusunda kurulum ya da sürekli destek alabilirsiniz.
Sorularınız olursa özelden ulaşabilirsiniz…

https://www.linkedin.com/posts/rootuz-biz_cloudcomputing-networkautomation-networksupport-activity-6761992131247673344-Moxu

0

Datacenter Kurmak Hosting Firması Açmak

Forumlarda bu konu hakkında çeşitli yazılar ve nereden başlaması gerektiğini soran kişilerle sıkça karşılaşıyorum. Bu konuda çeşitli cevaplar verilmiş ancak ben konuyu tam olarak toparlamak istedim.Datacenter kurmak için;

1- Datacenter olarak kullanılacak bina, ofis …vb yerin servis sağlayıcılar tarafından fiber hat çekilebilecek ya da daha önceden çekilmiş bir konumda bulunması gerekmektedir.
2- Network ve elektrik kablolarının çekilebilmesi için yükseltilmiş zemin,
3- Elektrik kesintilerine karşı sunucuların olarak kapanmasını önlemek amacıyla UPS,
4- Mümkünse elektrik kesintisiyle birlikte UPS gerek kalmadan hemen devreye girebilen bir jeneratör,
5- Sunucuların bulunacağı sistem odası için soğutma sistemi (sabit 22-23 C),
6- Servis sağlayıcı ile belli bir internet hızı için yapılacak olan fiber hat anlaşması ve taahhüt verilmesi, (Bu taahhüt karşılığı sunucuların bulunacağı sistem odasına kadar fiber hat çekilmesi / sonlandırılması işlemi ve BGP Switch servis sağlayıcı tarafından ücretsiz olarak verilmektedir.)
Başlangıç için 100Mbps (100Mbps Upload=100Mbps Download) yeterli olabilir.
7- RIPE Database üye olup kendileri ile çeşitli yazışmalar yaparak ve kendilerinden başlangıç için ihtiyacımız kadar IP Class ı (IPv4) ve AS numarası temin edilmesi gerekmektedir.
8- Daha sonra bu IP adresleri ve AS numaramızı servis sağlayıcımıza bildirerek kendilerinin yapacağı BGP anons ile IP lerimizin aktif hale gelmesi sağlanır.
Bu şekilde bir datacenter kurulmuş olacaktır.
Tabi burada sunucuların konulacağı raflar, rack kabinler, sunucu donanımları, müşteri bulma (reklam/tanıtım) giderleri gibi masraflardan ve sunucuların kurulması, yönetilmesi ve müşteri sunucularına verilecek teknik destek gibi konulardan hiç bahsetmedik.
Servis sağlayıcılardan hat ücretleri öğrenilebilir, hat ücretinin yarısı kadar da aylık elektrik ücreti hesaplanması yararınıza olacaktır.

Sonuç olarak bu kadar masraflı bir işe girip, bu kadar yatırım yapıp sonra da o sunucuları kiraya vermeyi beklemek ve müşteri bulmaya çalışmak kabul edilemez.
Dolayısıyla bu yola girmeden önce bir hosting firması açarak ve var olan datacenterlardan bir sunucu kiralayarak sunucu kiralama ve hosting hizmeti vermeye başlamak ve sunucular müşteriler ile doldukça sunucu sayısını arttırarak yol almak çok daha mantıklı ve gerçekçidir. Sunucu sayınız 80-100 civarında olduğunda artık rahatlıkla yukarıdaki gibi bir yatırımı düşünebilir, işinizi büyütebilirsiniz.

Hosting firması açmak ve gerekli teknik bilgiye sahip olmak için öncelikle aşağıdaki eğitimi mutlaka almanızı öneririm. Bu eğitim Türkiye’de ilk defa tarafımdan verilmektedir. İçerik tamamen orjinal ve yine tarafımdan hazırlanmıştır. Eğitim şu an için Bursa-Datahouse Training Eğitim Merkezinde verilmektedir. Ön kayıt formunu doldurarsanız size geri dönüş yapılacaktır.

Hosting ve Web Server Uzmanlığı Eğitimi

Ön Kayıt Formu